משתתפים:
כל הירקות שיש בבית במצב סביר.
נקיים ואם צריך גם מקולפים.
סיר מרק גדול. 6-8 ליטר
מחסן מרק , הינה דרך פשוטה ונוחה לקצר את משך בישול המרק ולשבח את טעמו
ותכולתו התזונתית .
עיקרון השיטה הוא להחזיק במקרר כלי עם נוזלים של ירקות מבושלים ,
שישמשו בסיס למרקים, רטבים ותבשילים .
כך נחסך זמן בישול רב ונוצר טעם בסיסי המעניק למרק אופי מיוחד.
כשנרצה להכין מרק , נשתמש בנוזלים המאוחסנים במקום מי ברז .
הכנה:
נמלא את הסיר במים נקיים ונביא לרתיחה.
נוסיף את הירקות, חתוכים או שלמים
ונביא שוב לרתיחה.
נבשל על להבה נמוכה כמה שעות.
נאחסן במקרר בכלי סגור.
הרכבי ציר לדוגמה:
בצל, סלרי שורש, סלרי עלים, גזר ופטרוזיליה – טעם ירקות מודגש, מתאים לכל תבשיל
בצל, כרוב, כרובית, סלרי עלים, גזר – הכרובית משתלטת טעמה מודגש.
אצת קומבו, פטריית שיטאקה, ג'ינג'ר, רוטב סויה – ציר יפני, מתאים למרק מיסו.