הכוונה למכשיר המכוּנה "דיטו" – מכונת החיתוך החשמלית, שהיו דוחפים אליה אחד-אחד גזרים, גבעולי סלרי, סלקים מבושלים, מלפפונים חמוצים ועוד (עם הסכין המתאימה כמובן), ולקערה למטה היו מתגלשות החתיכות הנחמדות בצורה המבוקשת.
פעם, לקראת סלט הוולדורף (כנראה באיזה חג), עברה שם במכשיר, יחד עם קוביות התפוח, גם חתיכה קטנה מהאצבע שלי.
שמעון הטבח אסף אותה, ויחד נסענו מהר לבית חולים עם החתיכה בקרח.
אני התחננתי בפחד – "רק לא זריקה ותפרים, לא אכפת לי שתישאר לי אצבע מחודדת!"
איכשהו הצליחו לשכנע אותי, כי החתיכה חזרה למקום, ועד היום אפילו רואים סימן, אם מתאמצים.
(מתוך פנקסה של אילת. עם עבר עשיר במטבח של קיבוץ כנרת)