משתתפים:
זר גדול של גבעולי פטרוזיליה
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית
1 כף חרדל
מיץ מחצי לימון
מעט מלח
הכנה:
שוטפים את העלים היטב מאבק ובוץ ומניחים במסננת גדולה לניקוז המים. בינתיים מקלפים וכותשים את השום.
קוצצים מעט את העלים כדי שישבו בנוחות במעבד מזון. מוסיפים את החרדל והשום וסוגרים את המכסה.
מתחילים לרסק ובהדרגה מוזגים פנימה את השמן, עד שנוצר ממרח חלק ואחיד. מוסיפים מעט מלח ומערבבים ואז פותחים את המכסה וטועמים.
אם סמיך מדי מוסיפים לימון. אם דליל מדי מוסיפים שמן זית. אם טעים לא עושים כלום. מאחסנים בקופסה או צנצנת ושומרים בקירור. יישמר שבועיים שלושה בקלות והרבה יותר במקפיא.