משתתפים
כמות שווה של הירקות הבאים:
גזר
בצל
דלעת או קישוא
כרוב ירוק
הכנה:
1.להניח בסיר את הירקות החתוכים
לכסות במים – בערך פי -4 מכמות הירקות
לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה על להבה גבוה.
כשרותח , ננמיך להבה ונמשיך לבשל כ- 20 דקות.
2. נוריד מהכירה , נסננן את הירקות מהנוזלים ונעביר לכלי .
את הירקות שסיננו ניתן לצרף לכל תבשיל = למשל, להכין מהם מרק ירקות מהיר.
כשהנוזל קריר דיו , נעביר למקרר . ניתן לשמור את מי המרק כ- 4 ימים ולפעמים יותר.
3. בכל פעם שנרצה לשתות מהנוזל המתוק, נמזוג את הכמות הרצויה לכוס ונניח לנוזל להגיע לטמפ' החדר, או שנחמם ונשתה חם .
לא כדאי לשתות את הנוזל ישירות מהמקרר.
מומלץ לשתות את הנוזל פעם פעמיים ביום לפי הצורך