באותה עת היינו גרים בקמפינג השוקק חיים "הט אמסטרדאמס בוש", 20 ק"מ דרומית למרכז העיר. חיינו באוהל על הדשא. במשך היום ציירנו מחוץ לאוהל, ובערבים ציירנו ב"קופי-שופ" בעיר. אחד הידידים של הבעלים ג'אקוב (הולנדי ממוצא סורינאמי) היה בחור ממוצא טורקי, שניהל "קופי שופ" אחר בעיר שהיה שייך לסיעה הטורקית. שמו היה סאדאר. מדי פעם היה מגיע לבקר, לוקח משהו חם או קר לשתות, ומתיישב לדבר. מצאנו עניין משותף כשהשיחה גלשה לכיוון של האוכל. הסתבר, שבין היתר הוא מאד אוהב לבשל. חיפשנו הזדמנות לבשל איתו ביחד, אבל "קופי שופ" באמסטרדם זה לא בדיוק מקום שאפשר לבשל בו (האוכל באמסטרדם הולך עם שתייה, לא עם עשן).
עד שיום אחד הוא הציע לבוא לבקר בקמפינג ולבשל לנו ארוחה, כי שם יש מטבח מרכזי מאורגן. הכנו כמה דברים שאפשר לבשל, אבל לא באמת ציפינו שיבוא. האנגלית שלו הייתה די רצוצה, לא תמיד זה היה עד הסוף מובן. אבל למרבה ההפתעה באותו יום ראשון המתוכנן, הוא הופיע עם שתי שקיות, אחת בכל יד, והתייצב אצלנו באוהל. התיישבנו על שרפרף עץ של איקאה, 20 ס"מ מעל הקרקע, וסאדאר לא חיפש את המטבח של הקמפינג אלא ישר התחיל להכין ארוחה.
משקית אחת הוציא חציל שמן, ומיד הדליק את הגזייה הקטנה והתחיל לקלות אותו על האש. מאותה שקית הוא שלף ראש כרוב קטן, ועל קרש חיתוך בגודל 10X15 ס"מ, עם סכין מטבח של קיבוץ, התחיל לחתוך סלט כרוב. דק דק דק דק דק דק דק, הסכין דפקה על הקרש והריח של החציל השתלט על האוויר באוהל. הוא פיזר מעט מלח על העלים הקצוצים וערבב אותם בכמה תנועות נמרצות בין האצבעות. בינתיים החציל היה מוכן.
מהשקית השנייה הוא שלף כמה שיני שום וקופסת שימורים עם עלי גפן ממולאים באורז. פתח את השימורים, הוסיף מעט מים ושם את הקופסה עומדת על האש, שיתחממו העלים. אחרי זה קילף את החציל ומעך את הבשר שלו עם מזלג, קצץ ומעך פנימה גם שום וערבב פנימה מלח. איך שהעלים בקופסה החלו לבעבע, הוריד אותה מהאש והוציא את העלים על צלחת. מאחת השקיות, כבר לא היה ברור בדיוק איזה, הוא שלף באיטיות לימון אחד ופיתה טורקית שטוחה. כמעט מחאנו לו כפיים כשהוציא סוף סוף את היד מהשקית וראינו מה יש. סחט את הלימון מעל הכרוב, מעל החציל המעוך ומעל עלי הגפן וחתך את הלחם לשלושה.
הוא הכין ארוחה טורקית מאולתרת בחצי שעה. אכלנו אותה כמו ארוחת מלכים לפחות בשעה. לא בגלל התפריט המפוצץ או הטעם המיוחד. יותר בגלל כושר האלתור והיכולת להסתדר בלי התנאים הרגילים ולבשל בכל מצב. זה בעינינו בשלן טוב.