משתתפים לשש מנות:
2 כוסות שעועית לבנה
1 כוס דסק עגבניות קיץ או קופסא של רסק עגבניות אורגניות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 אגד גבעולי סלרי מקולפים וקצוצים
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
4 ליטר מים
הכנה:
נכסה את השעועית במים ונשרה למשך
הלילה, או 8-10 שעות
נסנן את המים ונעביר את השעועית לסיר מרק מרווח.
נוסיף את האצה, נכסה ונביא לרתיחה על להבה גבוהה.
ננמיך את הלהבה, נפתח את הסיר ובעזרת כף רחבה
ננקה את הקצף שהצטבר. נכסה ונבשל עוד כשעה או יותר,
עד שהשעועית נימוחה ורכה.
נחמם מחבת רחבה על להבה בינונית. נוסיף את השמן וננער
את המחבת כדי שהשמן יתפזר שווה על הקרקעית. נוסיף את הבצל,
נערבב ונטגן עד שהבצל מזהיב. נוסיף את גבעולי הסלרי הקצוצים. נקפיץ עם הבצל 3 דקות.
כשהסלרי משנה צבע נמזוג ונבחש פנימה את רוטב העגבניות נעביר חצי כוס ממי הבישול של השעועית ונמזוג למחבת.
נערבב היטב ונכבה את הלהבה.
נעביר את רוטב הירקות לתוך סיר המרק. אם חסר נוסיף מים. נערבב ונמשיך לבשל על להבה נמוכה כחצי שעה.
נטעם ונוסיף מלח. שום כתוש ברגע הזה יכול להוסיף הרבה. גם חופן עלים ירוקים קצוצים יעשה את זה.
נגיש קערית נוזלים חמימה עם כמות שעועית ביחס הולם. שלא יהיה כבד.
ממממממ……………