משתתפים לארבע חמש מנות:
2 שורש סלרי
2 בטטה
1 תפוח אדמה
4 כרישות קטנות או 2 גדולות
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
12 כוסות מים או מחסן מרק
הכנה:
נקלף ונשטוף את הירקות וחתוך לפרוסות
גדולות. בסיר מרק, נחמם את השמן על
להבה בינונית, נוסיף את הכרישה. נערבב
ונצלה חמש דקות. נוסיף את כל הירקות
ונמשיך כך עוד מספר דקות. נערבב ונצלה.
נמזוג את המים. לאט, בזהירות. נערבב ונכסה.
נביא את הנוזל לרתיחה ונבשל 40 דקות על
אש נמוכה.
בעזרת ממחה ידני {בלנדר מוט} נרסק את
תכולת הסיר עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
במידה ויוצא סמיך מהרצוי אפשר להוסיף עוד מים.
נטעם, נמליח ונגיש חם.